6 Mayıs 2014 Salı

Herbert Matter - (Amerika’daki Modern Hareketin Gelişmesi)


Herbert Matter - (Amerika’daki Modern Hareketin Gelişmesi)


İsviçreli fotoğrafçı ve grafik tasarımcı Herbert Matter İsviçre'de çağdaş fotoğraf poster kullanmak için ilk olarak kabul edilir.1930' ların başında, Herbert Matter inandırıcı kıskanç ve reklamcılık sektöründe ticari grafik, fotoğrafçılıkda orta entegre idi.


1907 yılında Engelberg, İsviçre, doğumlu, Herbert Matter 1925 Cenevre'de Ecole des Beaux-Arts, 1927 yılına kadar resim okudu. Sonra Herbert Matter (ca 1928-1929) Akademi de l'Art Moderne de onun eğitimine devam etmek için Paris'e gitti.

Onun öğretmenler Fernand Leger ve AMEDE Ozenfant dahil 1929'dan 1932 yılına kadar Herbert Matter Paris'te bir grafik sanatçısı ve fotoğrafçı olarak freelanced ve Deberny ve Peignot tipi dökümhane için çalıştı. 







1930-1932 Herbert Matter dergisinde "Arts et Metiers Graphiques" için çalıştı. Paris'te, Herbert Matter da A.M. Cassandre ile tanıştı ve onunla birkaç poster tasarladı. 




1932 yılında Herbert Matter o İsviçre Turizm Ofisi için turizm reklamcılık afiş ünlü bir dizi tasarlamış ve sonra İsviçre'ye döndü.
1936 yılında Herbert Matter o "Vogue", "Harper'ın Baazar" 
için bir fotoğrafçı olarak çalıştı ABD, ve "Town and Country" 
dergi göç etti. 









Ikinci dünya savaşı sırasında, o propaganda 
poster tasarımı için ABD hükümeti tarafından 
yaptırılmıştır.












1943 ve 1946 yılları arasında Herbert Matter Ray ve Charles Eames Kaliforniya pratikte bir grafik tasarımcı olarak çalıştı. Son olarak, Herbert Matter o büyük K ile logo yanı sıra çok sayıda katalog ve reklam tasarlanmış kimin için Knoll International ile işbirliği başladı.

Herbert Matter grafik çalışmaları Amerikan Pop kültürü ile İsviçreli okulun görsel sıkılığını birleştirir. Bir fotoğrafçı olarak, Herbert Matter Alexander Calder, Mark Rothko, ve Jackson Pollock gibi birçok ünlü sanatçı, çalışmalarını belgelenmiştir. 
1960 yılında Matter Paris'teki stüdyosunda Alberto Giacometti ziyaret etti. Ardından yıllar Herbert Matter sonra bir kitap halinde yayınlanmıştır Giacometti'nin ise hayatı ve çalışmaları, çok sayıda fotoğraf çekmekledir.

































Video linkleri: http://vimeo.com/7853833
       Filmi link: http://vimeo.com/58160756
           Tanıtım: http://www.youtube.com/watch?v=k1i_DCjp1t4